Email

contact@siorl.ro

Activitatea SIORL in anul 2017

In perioada 2-3 iunie, am organizat a doua conferinta nationala alaturi de Asociatia Romana de Radiologie Dento-Maxilo-Faciala (ARRDMF), la Biblioteca Academiei Romane. Tema centrala a fost imagistica cavitatii orale si a faringelui.

In perioada 5-8 octombrie, SIORL a participat la congresul organizat de Societatea de Radiologie si Imagistica Medicala din Romania (SRIM).

Pe 6 octombrie, sesiunea de curs s-a concentrat pe managementul neoplaziilor laringiene, discutiile vizand imagistica neplasmelor laringiene, chimioterapia si radioterapia neoplaziilor, precum si tratamentul chirurgical al neoplasmelor laringiene.

In data de 7 octombrie, in cadrul sesiunilor de comunicari orale, s-a discutat despre bilantul radioimagistic al neoplaziilor de hipofaringe, despre fracturile oaselor faciale la copii, despre notiuni de anatomie radioimagistica a urechii medii, despre rolul examinarilor imagistice in monitorizarea evolutiei sub tratament a neoplaziilor faringiene, despre sincopele cardiace de etiologie ORL si s-a dezbatut problema colesteatomului: tumora benigna sau infectie cronica.

Una din realizarile acestui an este si ca membrii CIREOL vor participa la conferinta SIORL din 2018. Acestia au acceptat invitatia noastra in timpul congresului JFR din acest an, cand presedintele si membrii ai comitetului SIORL au participat la o sedinta a comitetului CIREOL, ocazie cu care am prezentat obiectivele si realizarile SIORL, precum si calendarul manifestarilor stiintifice pe anul 2018. De asemenea, s-a discutat despre posibilitatea organizarii de evenimente comune si eventuale schimburi de rezidenti pe perioade determinate.